Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
+36 30 6 800 399

A termék telefonon is rendelhető,
hívja a +36 30 6 800 399 telefonszámot!

Szeretne elsőkézből értesülni akcióinkról, nyereményjátékainkról? Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy belájkolja facebook oldalunkat:
ITT: https://www.facebook.com/edenycenter

Zománcozott tarkedli, vagy cseh fánksütő (J-7546)

Ár:
2.790 Ft
Cikkszám: J-7546
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2021. augusztus 09.
Szállítási díj: 1.390 Ft
Elérhetőség: Raktáron, azonnal szállítható!

Leírás:
   Tarkedli, vagy cseh fánksütő

Anyag:
   Zománcozott vas

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

                                                  Tudod mi az a tarkedli? Hallottál már róla? Készítettél otthon?
Ha a válaszod "nem", akkor mi most segítünk Neked abban, hogy felfedezd ezt a finomságot! Süss könnyű, apró, kerek fánkokat!

Ezt a desszertet tarkedlinek, talkedlinek, Dalkennek, cseh pimasznak, cseh fánknak és kőttes fánknak is nevezik. A 19. századi, közép-európai konyhák nagy kedvence volt ez a kis finomság.

A sütő mérete: 21 cm belső átmérőjű, külső átmérője: 22 cm, magassága: 2,8 cm, hossza füllel: 33,5 cm, tarkedli átmérője: 5,5 cm
Használható: gáz-, kerámialapos -, elektromos tűzhelyen, indukciós főzőlapon egyaránt.

Így készítsd el otthon a talkedlit:

Hozzávalók 10 adaghoz:
-70 dkg liszt,
-30 g friss élesztő,
-1,5 dl tej (langyos, és + annyi, amennyi a tésztához kell),
-1 ek cukor (+ egy kevéske az élesztőhöz),
-3 db tojás,
-1 csipet só,
-0,5 dl napraforgó olaj.
Az cukrot a felvert tojásokkal, és a csipet sóval keverd össze, majd önts hozzá egy kevés langyos tejet, azzal is keverd össze, utána pedig szórd bele a lisztet.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtasd fel, majd öntsd bele a tésztába. Az egészet jól dolgozd össze, s folyamatosan hígítsd annyi langyos tejjel, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapj.
A tésztát fedd le, és meleg helyen, 3/4 - 1 órán át hagyd kelni.

A tarkedli sütő mélyedéseibe csepegtess egy-egy mokkáskanálnyi étolajat, s közepesnél nem nagyobb hőfokon, lassan hevítsd fel. A tésztából a mélyedésekbe szaggass annyit óvatosan, hogy majdnem a peremükig megteljenek.A hőfok maradjon közepes! Oldalanként kb. 2-3 perc alatt megsülnek (de érdemes alájuk nézegetni, mert minden főzőlap más és más).
Frissen, házi barack-, és szilvalekvárba mártogatva a legfinomabb!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!