Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
+36 30 6 800 399

A termék telefonon is rendelhető,
hívja a +36 30 6 800 399 telefonszámot!

Töltött káposzta főző fazék 10 l-es (PH-28/15831)

Ár:
12.980 Ft
10.980 Ft
Kedvezmény: 2.000 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: PH-28/15831
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2020. március 31.
Szállítási díj: 1.190 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Leírás:
   Fazék fedővel 10 l-es,  Ø28x20 cm
   Sütőben is használható 220°C-ig

Anyag:
    Öntött alumínium, 3 rétegű gránit bevonattal

Szín:
    Fekete

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az öntött alumíniumból készült 3 rétegű gránit bevonattal ellátott Peterhof fazék tökéletes választás.
Ezzel az edénnyel nem gond sem a paradicsom, sem a lekvárfőzés, a kiváló minőségű gránit bevonatnak
köszönhetően nincs több leragadt étel, nincs több súrolás. Ebben a  vastag falú
, öntött alumínium fazékban
készített töltött káposztának az íze utánozhatatlan az egyenletes hőelosztásnak köszönhetően.

 

Tulajdonságok:

  • Öntött alumínium
  • 3 rétegű gránit bevonat
  • PFOA, ólom-és kadmiummentes
  • Indukciós tűzhelyen is használható
  • Hőálló üvegfedő
  • Sütőben is használható 220°C-ig
  • Levehető szilikon fogók
  • Mosogatógépben is tisztítható

A szabolcsi töltött káposzta olyan étel, amit feltétlenül ki kell próbálnia ebben a fazékban! 

A szabolcsi töltött káposzta kiadós, magyaros fogás, amelyből az édeskáposzta mellett nem hiányozhat
a füstölt hús és a paradicsom sem. A Dunántúlon kevésbé ismert mint az Alföldön vagy akár Erdélyben.
Legjobb, ha a töltelék sertés- és marhahúsból vegyesen készül. 
Szabolcsi töltött káposzta receptje:
Hozzávalók 6 személyre:
2 db édeskáposzta, 1 kg darált hús, 15 dkg füstölt szalonna,
10 dkg kolbász, 2 bögre rizs, 2 db vöröshagyma, 6-7 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál pirospaprika, 0,5 l paradicsomlé, zsír, só, bors

Elkészítés:
Az káposzta torzsáját vágjuk ki, tegyük egy nagy fazékba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Főzzük forrástól számítva 10 percig. Hagyjuk egy kicsit hűlni, szedjük le a leveleket,
a vastag eres részt távolítsuk el, és vágjuk ketté. A kisebb káposztaleveleket vágjuk csíkokra.

A töltelékhez a vöröshagymát és fokhagymát aprítsuk fel, és zsíron pároljuk üvegesre.
Fűszerezzük pirospaprikával, ízlés szerinti sóval és borssal. Keverjük a darált húshoz, és a többször
átmosott rizshez. Jól dolgozzuk össze a masszát, kóstoljuk meg, ha kell, még fűszerezzük.
A tenyerünkbe terítsünk egy fél káposztalevet, és rendezzünk el rajta annyi tölteléket, hogy lazán
tölcsérformát tudjunk belőle tekerni, az egyik végét az ujjainkkal jól nyomkodjuk be.
A tölteléket tölthetjük leforrázott tormalevelekbe is, vegyesen a káposztával!

Egy nagy, vastag falú fazekat kenjünk ki zsírral, és terítsük az aljára a csíkokra vágott káposzta felét.
Rendezzük el rajta a töltelékeket, majd rakjuk a tetejére a maradék káposztát, a szalonnát, és a karikákra
vágott kolbászt. Öntsük rá a paradicsomlevet, és annyi vizet, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük
puhára bő másfél óra alatt, közben időnként rázogassuk az edényt.Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.


 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!