Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
+36 30 6 800 399

A termék telefonon is rendelhető,
hívja a +36 30 6 800 399 telefonszámot!

Rózsafánk sütő (15357)

Ár:
1.990 Ft
Cikkszám: 15357
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2021. január 26.
Szállítási díj: 1.590 Ft
Elérhetőség: Beszállítás alatt

Leírás:
   Rózsafánk sütő

Anyag:
   Rozsdamentes acél, fa

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Egyéb elnevezései: rózsafánk készítő, rózsafánk sütőforma, nyeles virágfánk sütőforma,
boldogi nagyrózsa sütőforma, rózsafánk szaggató.
Mérete: 15 cm átmérőjű és 2,1 cm magas a forma, 27 cm hosszú a nyele, 46 cm a teljes hossza

Rózsafánk recept

  • 0,5 l tej
  • 5 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 40 dkg finomliszt (szükség szerint)
  • 5 dl olaj a sütéshez
  • 2 evőkanál porcukor a szóráshoz
  • Rózsafánk elkészítése

  • A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a porcukorral.
  • Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi átszitált lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, majd a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. A tésztát min. 30-60 percen keresztül pihentetjük.
  • Akkora lábasba, amibe a rózsafánk forma belefér olajat öntünk, felmelegítjük, a rózsafánk sütőformát belehelyezzük. Mikor már a sütőforma is felforrósodott, akkor a formát belemártjuk a tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük.
  • Figyeljünk oda, hogy ne merítsük teljesen bele a tésztába a formát, a tetején hagyjunk 2-3 mm-t tisztán, különben nem fog leválni a megsült fánk a sütőformáról.
  • A tészta hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). A megsült fánkot az olajból kiemeljük és papírtörlőre tesszük.
  • Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral, fahéjas cukorral, lekvárral ízesítjük

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!