Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
+36 30 6 800 399

A termék telefonon is rendelhető,
hívja a +36 30 6 800 399 telefonszámot!

Kövesd Te is webáruházunk facebook oldalát, hogy elsőként értesülj nyereményjátékainkról és legfrissebb akcióinkról.
https://www.facebook.com/edenycenter

Faszenes Kürtőskalács sütő készlet (12951)

Ár:
25.980 Ft
Elérhetőség: Beszállítás alatt
Várható szállítás: 2022. szeptember 29.
Cikkszám: 12951

Leírás:
  Faszenes Kürtőskalács sütő készlet
  1 db faszenes állvány
     -az állvány mérete: 35 cm x 29 cm x 30 cm
     -a faszén (belső) tárhely: 31 cm x 10 cm x 22 cm
  2 db sütőfa
     -a sütőfák mérete: 63 cm hosszú, átmérője: 5,5 cm  

Anyag:
  Hőálló festékkel ellátott vas, fa, fém

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A profi faszenes kürtőskalács készítővel gyerekjáték a sütemény sütés. Nem is kell más csak egy kis faszén, előre begyúrt tészta, némi jó hangulat és a család, vagy a barátok. A kürtőskalács készítő önmagában is masszívan megáll, mivel erős, vastagfalú fémből készült. Rakhatjuk a kerti asztalra, a terasz járólapjára is, de bárhová, ahol biztonsággal tudjuk sütni a kalácsokat.

Erdélyi kürtőskalács recept
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 egész tojás, 3 tojássárgája, 5 kanál porcukor, 10 dkg vaj, 3 dkg élesztő,
                     8 dl tej. A beszóráshoz, és a kenéshez: 15 dkg cukor, 15 dkg vaj, 10 dkg apróra
                     vágott dió
Elkészítés:
A tészta alapanyagaiból nagyon finom, a fánkénál keményebb tésztát dagasztunk,  konyharuhával letakarjuk, és 1 órán át kelesztjük meleg helyen. A sütőt ez idő alatt előkészítjük. A sütőfát bevajazzuk, az apróra vágott diót kristálycukorral összekeverjük. A már megkelt tésztából egy tenyérnyi adagot kiveszünk, és lisztezett deszkán ujjnyi széles csíkokat sodrunk. Kevés hézagot hagyva a sütőfára tekerjük körbe-körbe, ujjunkkal lelapítjuk, hogy a tészta mindenütt összeérjen, és eltakarja a fát.

A fahengerre tekert tésztát a faszenes kürtőskalács sütő parázstartója fölé helyezzük és állandó forgatás mellett az égő parázs felett lassan sütjük. Amikor kezd egyenletesen pirulni, olvasztott vajjal bekenjük, és szűrőn keresztül a porcukrot rászórjuk minden oldalára, mely a sütéstől barnára karamellizálódik és szép fényes lesz. Ha dióval szórjuk, akkor a tésztát sütés előtt kenjük be  tojásfehérjével, és így szórjuk rá a kristálycukorral összekevert diót. Ezt is lassan sütjük, közben
kenegetjük vajjal, míg megsül.

A kürtőskalács kb. 10-15 perc alatt sül meg, ezután óvatosan leszedjük a sütőfáról. Fogyasztásig felállítva,
letakarva tároljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek